Stilul Modern

Stilul Modern

 

    Stilul modern a apărut la începutul secolului XX, ca rezultat al mișcării moderniste din arhitectură și design. Caracteristica de bază a acestui stil de în amenajări interioare este simplitatea, care este reflectată de aproape toate aspectele și în toate părțile interiorului.
Culorile care domină interiorul sunt în mare parte tonuri neutre – alb, gri, negru sau bej. Pe lângă geometria simplă și paleta limitată de culori, acest stil este caracterizat de texturi simple, în principal fine, fără detalii rustice. Pereții sunt vopsiți în tonuri naturale sau neutre, fără decorații. Pereții în stilul modern reprezintă suprafețe mari și goale, fără detalii.
Fiecare piesă de mobilier reflectă linia clară a designului, prin eleganță și simplitate. Spre deosebire de silul clasic, care este dominat de simetrie și proporții, stilul modern este asimetric, fapt care este reflectat de organizarea spațiului și de designul mobilierului. Rafturile în linii drepte, însă organizate fără considerație pentru echilibru, sunt o parte integrată în interiorul modern.

    Loft – nu este doar un stil in design, dar in primul rand este un stil de viata, pe care il aleg foarte putini. Cu toate acestea, cei care vor fi interesati, vor incepe sa studieze in detaliu acest stil caracterizat printr-o atmosfera aerisita si cu o ambianta memorabila.
Stilul Loft se deosebeste de celelalte stiluri prin posibilitatea de a combina noul cu vechi, materiale brute si nefinisate cu materiale high-tech etc. Interiorul acestui stil contine atat pereti nefinisati de beton sau caramida aparenta, pardoseala din scanduri de lemn in combinatie cu cele mai noi tehnologii sau mobilier tapitat din piele sau textile clasice.

  Atat stilul minimalist cat si cel contemporan sunt caracterizate prin utilizarea mobilierului cu forme geometrice simple, dar de dimensiuni mari. Sunt folosite materiale accesibile pentru finisare, iar gama cromatica in cea mai mare parte este una neutra.

  Atmosfera modesta si naturala, materiale ecologice sunt baza acestor doua stiluri. Aceste interioare sunt luminoase si aerisite, iar mobilierul multifunctional si placut la atingere.

   Posibilitatea de a transforma o clădire industrială veche sau un depozit abandonat într-o zonă rezidențială a luat amploare în lumea arhitecturii și a designului. Această tendință este tot mai populară și în clădirile noi, care nu aparțin arhitecturii industriale. Instalațiile de design interior sunt vizibile, în timp ce elementele de construcție sunt nefinisate. Suprafețele rustice sunt combinate cu cele metalice.

Materialele care sunt cel mai des folosite sunt metalul, betonul, lemnul și cărămizile vechi. Oțelul și fierul sunt o alegere populară pentru decorarea interioarelor în acest stil. Pereții din cărămidă, fără decorațiuni, sunt și ei omniprezenți. Aceștia nu sunt renovați, pentru că oferă un efect special, caracteristic stilului. Dacă nu este posibilă decopertarea pereților, un efect similar poate fi obținut prin folosirea unui tapet care imită un perete vechi de cărămidă.
Betonul este o alegere bună pentru renovarea tavanelor, podelelor, șemineelor sau chiuvetelor și căzilor de baie, deoarece oferă un ”look” industrial. Pentru a oferi puțină căldură interiorului este necesară introducerea unor materiale precum lemnul, care nu trebuie finisat.
Frumusețea folosirii elementelor industriale de design interior într-un spațiu contemporan stă în combinația unor elemente diferite și contrastante. Un efect special în aceste interioare este obținut prin folosirea unor elemente industriale vechi, care au fost renovate și folosite ca parte a design-ului sau ca mobilier.

Produse