Stilul Clasic

Stilul Clasic

   Avand in vedere pretentiile in designul interior european, interioarele americane se disting prin eclectismul extravagant. Cu toate acestea, avem si aici cateva principii de baza care permit crearea unei locuinte confortabile cu o personalitate puternica. Planul de amenajare – este caracterizat prin confort si spatialitate. Interioarele americane – de obicei, sunt spatii deschise care unesc cel putin zona de luat masa si sufrageria (de cele mai multe ori: holuri si bucataria). Bucatariile sunt foarte generoase si echipate corespunzator, iar baile, de regula au geamuri exterioare mari. Gama cromatica – foarte luminoasa. Insa, interioarele in stil american pot fi amenajate si in culori contrastante indraznete, de exemplu: ­o parte din pereti sa fie vopsita in culoarea teracotei, dulapurile – in negru, iar accesoriile sa prezinte accente viu colorate. Materiale. Casele traditionale americane pretuiesc lemnul sau imitatia de lemn. Pardoseala locuintei trebuie sa fie placata cu parchet din lemn masiv, iar in bucatarie si hol – cu placi ceramice. Materialele folosite nu sunt neaparat scumpe, dar sunt alese cu mult gust si puse in valoare.

    Stilul toscan in designul interior este recomandat celor care prefera tonuri calde ale pamantului, culoarea ruginei sau a caramidei si mobilier cu influente mediteraniene. Stilul Toscan are influente si din natura. Asa cum Toscana este o regiune bogata de maslini, plantatii de vii si livezi, rozmarin si iasomie, care completeaza decorul natural al caselor amenajate in acest stil. Stilul Toscan are influente si din natura. Asa cum Toscana este o regiune bogata de maslini, plantatii de vii si livezi, rozmarin si iasomie, care completeaza decorul natural al caselor amenajate in acest stil. Peretii, cel mai des sunt acoperti cu tencuiala decorativa sau faimosul tapet lichid – in general, materiale care imita textura veche si antichizata.

   Pardoselile, de obicei, sunt placate cu gresie, placi ceramice de diferite marimi din materiale naturale cum ar fi granitul, marmura sau travertinul. Mozaicul ceramic se utilizeaza, nu doar in bucatarii, dar si pentru placarea fantanilor decorative.
Tavanele toscane pot fi remarcate prin tavane netede, deschise la culoare in contrast cu grinzi de lemn in tonuri inchise.

   In ambele cazuri, amenajarea este creata datorita obiectelor provenite din secolele trecute, care sunt scoase in evidenta datorita unicitatii sale, devenind o emblema a timpului. Aceste stiluri se mai caracterizeaza prin utilizarea parchetului din lemn masiv cu o anumita impletitura, covoare cu motive florale sau elementele de fixare a rafturilor cu carti.

   Atat stilul clasic, cat si neoclasic se potrivesc interioarelor spatioase. Cea mai buna caracteristica ale acestor stiluri o reprezinta maretia integrala a spatiului. In ambele stiluri predomina un numar mare de elemente de lux, care umplu incaperea intr-un mod uniform, creand o atmosfera de demnitate si solemnitate. O caracteristica notabila o reprezinta coloanele, elemente mulate, pilastri, candelabre mari cu pandantive de cristal, tablouri inramate, vaze si statui.

  Culorile pastelate si deschise sunt baza care caracterizeaza ambele stiluri, dar si prezenta materialelor naturale si antichizate. Ca si in stilul Provence, intr-un interior Shabby-chic gasim prezente multe elemente si accesorii decorative: vaze si ghivece cu flori, cosulete sau rame pentru fotografii etc.

  In acest stil regasim un mix de caracteristici ale stilului brancovenesc, cel contemporan si nu in ultimul rand cel rustic si retro. Acest stil nu poate fi incadrat la minimalism, dar nici nu putem spune ca este foarte incarcat. Obiectele si finisajele in stilul traditional sunt intense si expresive, de acceea atunci cand sunt in cantitate mare pot arata prea aglomerat. In schimb, cateva accente traditionale romanesti intr-un interior, contribuie la crearea unei atmosfere confortabile si „spirituale”.

  

Stilul tradițional este bazat pe armonie. Este caracterizat de piese de mobilier masive și folosirea unei multitudini de materiale naturale.
Spre deosebire de stilul clasic, culorile sunt mai conservatoare și mai slabe în această abordare de design interior. Un detaliu esențial este abundența de tonuri pastel. Pereții sunt colorați cu modele florale, de obicei, cu ajutorul tapetului.
Obiectele de mobilier, la fel ca în stilul clasic, sunt așezate în perechi, pentru a crea o compoziție armonioasă și ordonată. Pentru a obține aspectul tradițional, sunt folosite numeroase elemente clasice.
Amestecul de texturi de elemente de design definesc spațiul și îi conferă o atmosferă specială, însă materialele folosite trebuie să fie naturale și de cea mai bună calitate, pentru a nu deranja armonia interiorului.

 

Produse