Stilul Traditional

Stilul Traditional

Stilul traditional poate fi „interpretat” in mai multe feluri, de la etnic, rustic la clasic sau country-chic, in functie de ce detaliu dorim sa scoatem in evidenta. In oricare dintre aceste situatii, vom intalni emblema acestui stil sau „materia prima” lemnul, ce se va regasi in piese de mobilier, finisaje si accesorii.

Acest stil poate fi  traditional toscan, mediteraneean, asiatic sau rustic.

Stilul toscan este un stil rustic pur si  in este inspirat din culorile si decoratiile zonei Tosca din Italia. Aceast regiune, recunoscuta pentru vinurile sale dar si pentru cele 120 de rezervatii protejate, este leaganul Renasterii Italiene si locul de bastina ai unora dintre cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor: Rafel, Michelangelo si Da Vinci.

In designul de interior a luat o amploare fantastica datorita caldurii si ce o emana.

Desi merge brat la brat cu stilul mediteranean, stilul toscan exprima familiaritate si relaxare. Are ca element principal natura si ne poarta cu gandul la  vile frumoase de la tara, pajisti inflorite, campuri de grau si podgoriile insorite ale Italiei. Materialele folosite in aceste stil sunt materiale naturale, piatra, lemnul, lut ars, teracote, dar si materiale cu „greutate” fier, arama, stucaturi..Interioarele toscane pot impresiona prin tavane  cu forme arcuite si grinzi masive, caracteristice. Podele de asemenea sunt esentiale pentru a crea un look toscan desavarsit fie realizate din lemn fie din piatra naturala, Ialia fiind recunoscuta pentru placarile cu piatra. Peretii pot fi imbogatiti cu picturi murale, stucaturi sau decoratiuni sau vopsiti in galben solar, tonuri de bej si oliv, albastru dar si portocaliu ars.

Mobilierul este realizat din lemn , in general are linii drepte, solide, specifice zonei de la tara, decorat cu detalii din fier forjat sau sculptate manual.

Bucataria in stil toscan are o masa lunga din lemn, nelipsita din decor, o masa unde s ar putea strange cu usurinta o familie petrecareata  si totul la vedere. Rafturi si polite pline de obiecte decorative: vase din arama sau din lut ars - simple sau pictate in culori vii; farfurii, urne, vasele cu flori sau fructe proaspete.

Ca si piese decorative, intr un ambient toscan mai putem intalni piedestaluri sau busturi antichizate din piatra sau ipsos, cosuri impletite, oglinzile rustice de forma arcuita; tapiseriile manuale; fetele de masa si de perna din dantela.